17 Temmuz 2009 Cuma

Merve Utandı Kimdir



11 Mart 1980 yılında İstanbul’ da doğdu.Müzikle tanışması küçük yaşlarda; Prof . Dr. Nevzat Atlığ’ın yönettiği; İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun konserlerini izlemek ve dinlemekle başladı.

Lise öğrenimi sırasında İstanbul Üniversitesi’ne bağlı Belediye Konservatuarı’nın Türk Müziği Bölümü’ne iki yıl devam etti.Burada Süheyla Altmışdört, Muzzam Sepetçioğlu hocaları oldu.İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nın Temel Bilimler Bölümü’nde öğrenimi sırasında Prof. Dr.Nevzat Atlığ, Prof.Dr. Selahattin İçli, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça,Şehnaz Uğurel, Doç.Fikret Kutluğ, Doç. Serdar Öztürk, Altan Günbay ve Taner Sayacıoğlu hocaları oldu.Yine öğrenimi sırasında Doç.Serdar Öztürk’ün yönettiği Çok Sesli Türk Müziği Korosu’na devam etti.İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarın’dan 2002 yılında mezun oldu.2003 yılında Haliç Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı.Aynı yıl ;Türk Eğitim Vakfı’nın açtığı ses yarışmasında Safiye Ayla dalında birincilik aldı.

Katıldığı etkinlilkler;1998 yılında Dünya Kadınlar Günü Kadın Bestekarlar konseri, 2002 yılında Vakıflar Haftası etkinlikleri, Ülker’in düzenlediği “Gülnihal günleri” adlı konserde Serap Mutlu Akbulut ve Münip Utandı ile birlikte solo konser,Türk Dünyası Araştırma Vakfı konserleri, Altunizade Kültür Merkezin’deki solo konserler,Avaze topluluğu konserlerinde solistlik, Tabib Odasının düzenlemiş olduğu “14 Mart Tıp Bayramı Konserinde” solo ve cd kaydı,Türk-Azarbeycan Dostluk Derneği’nin düzenlediği konser,üç yıldır 10 Nisan’da Sakıp Sabancı’yı Anma Konserlerinde İnci Çayırlı,Serap Mutlu Akbulut,Adnan Mungan,Güzün Değimez,Münip Utandı ile solo konserler,Ahenk Musiki Topluluğu ve Büyük Kulüp Türk Müziği Korosu’nda solo ve koro çalışmaları yapan Merve Utandı; TRT ve özel televizyon kanallarında programlara ve konserlere solist olarak katılmaktadır.

Merve Utandı ; İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ses sanatçılarından olan babası Münip Utandı’nın verdiği bazı solo konserlerinde de misafir solist olarak görev almaktadır.Kendi kuşağında doğru ve klasik uslupta okumasıyla dikkat çeken Merve Utandı’nın müziğin dışında naif resim çalışmaları da bulunmaktadır. Altı yıl İstek Özel Barış İlköğretim okulunda müzik öğretmenliği yapan Utandı; Okyanus Anaokulların'da müzik öğretmenliği yapmaktadır.

1 yorum:

  1. Merhaba Merve Hanım bu güzel sesin sahibini tesadüfen tanımak beni çok mutlu etti.Paşabahçe Kolonyalarını ararken sizin blogunuz ile karşılaştım.Seslendirdiğiniz şarkıları indirdim zevkle dinliyorum.

    Aybike Şahin

    YanıtlaSil