17 Eylül 2009 Perşembe

Yalancı Sonbahar..


Yalancı sonbahar'a kanmanın eşiğinden dönerken yürek,isyan çığlıkları yağmur damlalarıyla karışır...Eli kolu bağlıdır hislerinin ..Sır olarak yaşatsan içinde; için içine sığmaz, hikayeni paylaşmak istersin eleştirilere maruz kalacağın bir çok sivri dilin sahibiyle...Daha çok sinirlenmez misin?Kızdırmaz mı seni bu eylem? Derin bir baskıyla nefes almaya çalışırsın bu gösterdiğin çaba boşunadır tıkanırsın. ..Bazen de tecrübeli dillerde saklıdır ferahlık kapısının anahtarı.. Konuştukça kilidi tek tek açarsın.Destek olur o diller,çözüverir açılmayacak kilitleri..

Geceler günlere karışırken gülümsemeye hasret kalır dudakların...Sen sen değilsindir artık...Çocukluk dilinin alfabeleri çınlar kulağında,yarım yamalak kurmaya çalıştığın cümleler belleğinden geçer gider bir film şeridi gibi..Kelimeleri yanlış söylersin,anlamsız soğuk yüzlerden gelen keskin bakışlardan medet umarsın,ama nafile yardımcın olamazlar onlar senin...Anlayamazlar,bilemezler ki kalbindeki binlerce toz halindeki cam kırıklarını.Umutsuzlukla savaşırken,beslediğin bir umudun oldu hep.İnkar etsen de yenilenmeye çabaladın ,geçmişten sıyrılıp, olumsuzluklara sünger çekip,siyah saatlerden pembe saatlere geçişlerin oldu..."Beklentiler olmamalı hayatta....Sevgi akıntısına kaptırmadan sağlama almalısın yüreğini...Bilemezdin , sezemezdin ki sen saf kalbinin gideceği gizemli yeri " derken bile yanlışındı bu cümleler senin!!!

Doğacak her yeni gün yeşertti aslında küskün sandığın hayallerini...Büyük harflerden ürken dilin ; hiçbir zaman acıklı bir şiirin son sözünü söylemede olmadı senin.."Işıksız kaldım" dediğinde bile bu cümleyi sana söyleten kişiye duyuramadığın sitemlerin eşlik etti sana..

Sen şimdi sadece yalancı sonbahara kanmanın eşiğinden dönerken, isyan çığlıkların yağmur damlalarına karıştı, gözyaşlarını durmaksızın akıttın...Tükendiğini sandığın yüreğin aslında şanslıydı.Yalancı sonbahara kanmanın eşiğinden dönerken yüreğin seni canı gönülden dinleyen,ferahlık kapısının anahtarını satın aldıran gizli dostuna teşekkürler yağdırdın...

Yalancı sonbahara kanmanın eşiğinden dönerken yüreğin "evet evet sen çok şanslıydın"!!!!!

MERVE UTANDI-EYLÜL 2009


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder